10 tips voor verkoeling tijdens de zomer

Gepubliceerd op 12 juni 2023 om 18:59

Nood aan verkoeling tijdens de heetste zomerdagen? Dan heb ik voor jou 10 eenvoudige tips voor jezelf en je kinderen.

Tip 1: Verstuif essentiële oliën in huis

Diffuse Peppermint, Spearmint, Eucalyptus of Cool Azul. Door deze oliën te diffusen zal de temperatuur in de kamer direct frisser aanvoelen.

Tip 2: Breng Peppermint aan op polsen en nek.

Superhandig voor onderweg. Neem steeds je flesje Peppermint én Purification mee als je op stap gaat. Purification neutraliseert het gif bij insectenbeten en Peppermint zorg voor verkoeling zodat de beet niet gaat jeuken.

Tip 3: Drink water met essentiële olie

Voeg 1 druppeltje Peppermint+ toe aan je fles water. Je voelt je onmiddellijk fris en fit.

Tip 4:  Neem een bad met de Bath & Shower Gel Morning Start

Deze 100% natuurlijke bad- en douchegel bevat de essentiële oliën Peppermint, Rosemary en Juniper, die je instant verfrissen en opwekken.

Laat nu het zonnetje maar schijnen.

Tip 5: Maak een verfrissende handdoek

Maak een keukenhanddoek nat en wring hem uit. Druppel er twee druppels Eucalyptus Globulus of Peppermint op. Leg hem 15 à 30 minuten in de diepvries. Wrijf met deze handdoek over je armen, je polsen en je borstkas of leg hem in je hals.

Tip 6: Gebruik LavaDerm Cooling Mist

LavaDerm Cooling Mist bevat huidverzorgende ingrediënten waaronder lavendel en aloë vera die onze (al dan niet roodverbrande) huid zal hydrateren en verfrissen. Zet hem in de frigo en spray wanneer je er behoefte aan hebt. Herhaal tot je de gewenste verlichting bereikt.

Tip 7: Maak een verkoelende spray

Gebruik een sprayflesje van 30mI en vul met:

  • 30 ml water
  • 7 druppels Lavender
  • 3 druppels Peppermint

Zet je flesje in de frigo voor extra koelte. Spray op je lichaam. Schudden vóór gebruik.

Tip 8: Drink Ningxia Zyng

NingXia Zyng is een hydraterend drankje met essentiële olie en gojibessen. Dit wonderdrankje is niet alleen lekker en verkoelend maar zorgt ook voor extra energie zodat je ondanks de hitte toch aan de slag blijft.

Tip 9: Neem een verfrissend voetbadje

Doe in een badje met water 60 gr Epsom zout of ander badzout

Voeg een scheutje V6 draagolie of glycerine toe en vul aan met 2 à 3 druppels Peppermint.

Meng goed door elkaar. Instant verkoeling gegarandeerd.

Tip 10:  Gebruik de Baby Wipes Calm

Denk ook aan je baby en de kids. De ultrazachte, comfortabele en met lavendel geïmpregneerde doekjes verfrissen, reinigen en hydrateren de huid. Ideaal voor onderweg om het gezichtje, de handjes, de armpjes en de beentjes wat te verkoelen en te reinigen zodat insecten niet aangetrokken worden door het kleverige, zoete snoetje na het eten van een ijsje.

Wil je meer info, neem contact op of stuur me een berichtje via Messenger. Ik help ik je graag verder.

Auteur: Ingrid De Buyst.

Ingrid is sociaal werker en aromaconsulent. Zij volgde cursussen aromacoach, essentiële olie voor baby's en talrijke workshops. Ze verslindt stapels boeken over de helende werking van essentiële oliën.

In haar vrije tijd is ze te vinden in haar tuin in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Haar kleinkinderen Lotte en Ellie zijn haar oogappeltjes. Je kan Ingrid vinden op Facebook en Instagram.