Lenteschoonmaak met essentiële oliën

Van zodra de eerste zonnestraaltjes verschijnen en de vrolijke voorjaarsbloeiers hun kopjes opsteken, wil ik naar buiten. Mijn lenteschoonmaak begint elk jaar in de tuin. Tuinieren maakt mijn hoofd leeg en ik geniet als alles er netjes bij ligt. Eens deze klus geklaard ben ik gemotiveerd om ook binnen aan de slag te gaan. Vroeger was dit voor mij een marteling. Nu niet meer.

Lees meer »

Daar is de lente! (en de pollen)

Vandaag begint officieel de lente. Na een lange, natte, donkere winter iets om naar uit te kijken. Elke dag wandel ik een paar keer door mijn tuin om de ontluikende plantjes en bloemen te ontdekken. Blauwe druifjes, statige tulpen, vrolijke paasbloemen zorgen direct voor heel wat kleur. Toch heeft de lente voor mij ook een vervelend kantje: pollen. Wie er last van heeft zet zich dus best schrap.

Lees meer »

Gevaren voor honden tijdens de winter

Niets is mooier dan een prachtig sneeuwlandschap. Veel honden zijn wild enthousiast als ze in de sneeuw mogen spelen. Doch bij koud en guur weer verdienen onze viervoeters extra aandacht. Enkele tips om ze te beschermen.

Lees meer »

Van Blue Monday naar Happy Monday

Volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall is derde maandag van januari de meest deprimerende dag van het jaar. Op die dag voelen mensen zich triestig, neerslachtig en weemoedig. Dit fenomeen heeft te maken met de donkere dagen, het einde van de gezelligheid van de feestdagen, goede voornemens die al verdrongen of mislukt zijn en de lange weg vooraleer het nog eens vakantie is.

Lees meer »

Carnaval en essentiële oliën

Het eerste weekend van januari zijn er in Ronse Bommelfeesten, een volksfeest dat 3 dagen duurt. Op zaterdag trekt een stoet praalwagens met veel muziek en dans door de straten, een festiviteit tot in de vroege uurtjes. Op zondag is het de beurt aan de kleinsten en op ‘Zotte maandag’ gaan de volwassenen een laatste keer uit de bol. Drie zware dagen die een zware tol eisen. Oplossingen zijn dan ook welkom.

Lees meer »

Breng je kunstkerstboom tot leven

Niets is fijner dan een echte kerstboom in de huiskamer. Maar als je er allergisch aan bent of je er niet van houdt om wekenlang  takjes en naaldjes op te ruimen, dan heb ik voor jou de ideale oplossing: laat je nepkerstboom ruiken als een echte kerstboom.

Lees meer »

Feestelijke momenten 2023-2024

De cadeautjestijd staat voor de deur en we zullen ook dit jaar onze familie en vrienden met zijn allen ‘een goede gezondheid’ toewensen. Want dat is toch wat iedereen wil? Dat onze geliefden gezond blijven en van het leven genieten.  Daarom deze suggestie: geef dit jaar eens een gezond cadeau (of vraag er een 😊). Is er iets mooiers om te geven (of te krijgen)? 

Lees meer »

Wat heeft Young Living jou te bieden?

Young Living is de wereldleider in essentiële oliën. Zowel de single oliën als de exclusieve blends die nergens anders te koop zijn, zijn van hoogwaardige kwaliteit en perfect inzetbaar voor een natuurlijke levensstijl. 100% pure oliën hebben naast een heerlijk aroma vooral een fysieke, mentale, emotionele en spirituele werking. Waarom zou jij deze heilzame werking moeten missen?

Lees meer »

Maak kennis met onze vriendjes Snowy en Sprout!

Valt je kleintje moeilijk in slaap? Wordt het 's nachts vaak huilend wakker? Overprikkeld van school of constant onrustig? Problemen met concentratie? Vaak verkouden? Onze schattige vriendjes zijn hier om te helpen! Ontvang nu een GRATIS flesje Refresh om winterkwaaltjes aan te pakken bij aankoop van Snowy of Sprout.

Lees meer »

Huissteekmug resistent? Niet voor ons!

‘Huissteekmug wordt almaar resistenter tegen insecticiden!’ Dit bericht was alom in de media. Wat nu? Waarom komt een mug eigenlijk op ons af? En waarom word ik gestoken en jij niet? En het belangrijkste van al: wat kan ik ertegen doen? Je krijgt van ons een boel tips, recepten en werkwijzen om je op een natuurlijke manier te beschermen en verzorgen.

Lees meer »

Hoe essentiële oliën gebruiken?

Essentiële oliën zijn zeer sterk geconcentreerd. Voorzichtigheid is aangewezen, zeker in het begin. Het is dus belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken. Luister vooral naar je eigen lichaam. Je kan ook advies inwinnen bij een gekwalificeerde aromaconsulent. Om je op weg te helpen, leggen we uit hoe ze te gebruiken.

Lees meer »

Seedlings Baby Wipes en paarden

De Seedlings Baby Wipes zijn voor een ruiter fantastisch om in de poetskist te hebben. De zachte, dikke en veelzijdige doekjes hydrateren en reinigen grondig. Je kan ze gebruiken voor jezelf, je paard, in en om de stal en op wedstrijd. Doordat ze zijn verrijkt met Lavender krijg je niet alleen een glanzend paard maar ook een rustig paard. Je paard en de Baby Wipes worden vast dikke vrienden.

Lees meer »

Ten strijde tegen Insecten en vieze beestjes

Ik hou ontzettend van dieren. Je krijgt er zoveel van terug. Maar ook insecten zijn dieren en ook zij zijn nuttig voor de natuur. Ik zal een spin altijd buiten zetten als ze me de kans geeft. Maar sommige gasten heb ik liever niet in mijn huis of tuin. Zeker niet als ze opdagen met duizenden tegelijk.

Lees meer »

Hoe kies je de diffuser die best bij jou past?

Het diffusen of verstuiven is dé gemakkelijkste manier om van de heilzame werking van essentiële oliën te genieten. Omdat pure essentiële oliën zeer krachtig zijn, is het belangrijk dat je kiest voor een kwaliteitsvolle diffuser. De toestellen van Young Living zijn de beste garantie. Ik leg uit waarom.

Lees meer »

Vergeet nooit de neus van de klant!

Ben je ooit in een kledingwinkel geweest waar het rook naar zweet? Of zat je wel eens in de wachtzaal van een dierenarts waar een urinegeur hing? Weet je nog die keer in dat leuke restaurant waar een rioolluchtje je dure diner heeft verpest? Vond je dat fijn? Ben je er ooit terug geweest? Nee dus. We hebben het over geurmarketing.

Lees meer »

Essentiële oliën in de 5 fasen van het rouwproces

Een tijd geleden moest ik afscheid nemen van mijn vader. Het was een zware periode. Hij is nog steeds mijn grote voorbeeld en ik heb enorm veel respect voor hem, voor de manier waarop hij in het leven stond, voor wat hij bereikt heeft ondanks alle tegenslagen en beproevingen in zijn jeugd. Klagen deed hij nooit. Doorzetten en gaan voor je doel, met een positieve blik vooruit, dat was zijn motto. Zijn verlies doet nog steeds pijn. Dan zit ik met vochtige ogen voor me uit te staren, denkend aan de mooie dagen die we samen beleefden.

Lees meer »

16 essentiële oliën bij verdriet en rouw

Verdriet beperkt zich niet tot het heengaan van een bemind persoon. Ook een echtscheiding, het verlies van een job, een geliefd huisdier of een trouwe viervoeter kan voor heel wat pijn zorgen. Evenzo kinderen die het huis verlaten of familie die emigreert naar het buitenland.

Lees meer »