Seedlings Baby Wipes en paarden

Gepubliceerd op 19 juni 2023 om 17:12

De Seedlings Baby Wipes zijn voor een ruiter fantastisch om in de poetskist te hebben. De zachte, dikke en veelzijdige doekjes hydrateren en reinigen grondig. Je kan ze gebruiken voor jezelf, je paard, in en om de stal en op wedstrijd. Doordat ze zijn verrijkt met Lavender krijg je niet alleen een glanzend paard maar ook een rustig paard. Je paard en de Baby Wipes worden vast dikke vrienden.

Seedlings Baby Wipes zijn vrij van chlorine, alcohol, sulfaten, parabenen (chemische conserveermiddelen die erg omstreden zijn als hormoonverstoorders), ftalaten (chemische weekmakers die cosmetica beter smeerbaar maken, een mooie textuur geven en conserveren en die algemeen beschouwd worden als potentiële hormoonverstoorders), minerale oliën, ingrediënten van dierlijke oorsprong, synthetische conserveermiddelen, synthetische geuren of synthetische kleurstoffen.

Je paard laten glanzen

Babydoekjes laten je paard mooi glanzen, zeker als het wat bestoft of pluizig is en je toch een spetterende indruk wil maken op wedstrijd.

Heb jij een paard met witte sokken? Mooi maar ze worden als eerste vies. Met een babydoekje maak je ze zo weer wit.

Neus en ogen reinigen

Je paard staat klaar om te vertrekken en dan likt het het laatste restje slobber uit de eetbak. Resultaat: zijn neus ziet er niet uit en zo kan je echt de straat of de piste niet op. Een babydoekje doet wonderen. Vuil in de ogen van je paard? De Baby Wipes zijn absoluut veilig.

De intieme delen verzorgen

Babydoekjes zijn zacht genoeg om de anus van je paard, de uier van de merrie, de schacht van de hengst of ruin op een milde manier te reinigen. Dunne ontlasting van de stress veeg je zo weg.

Bit schoonmaken

Na het rijden hangt het bit vol smurrie die heel snel opdroogt. Altijd handig om je bit even snel schoon te maken want met de Baby Wipes is het een stuk makkelijker en handiger dan achteraf met je nagel te moeten krabben.

Jezelf even opfrissen

Na een inspannende rit kan je flink zweten, het stof van de piste kleeft aan je gezicht en armen. Met een babydoekje ben je zo weer fris, vooral als je daarna nog ergens naartoe moet.

Je handen reinigen

Je hebt je paard gepoetst, de manen getrokken en gevlochten en de hoeven ingesmeerd. Je beste vriend glanst als een spiegel. Je bent klaar om te vertrekken maar je handen zien er niet uit. Met de Baby Wipes is de viezigheid zo verdwenen. Bovendien zijn ze zeer zacht voor de handen.

Stof van je zadel en hoofdstel vegen

Paardenstallen en zadelkamers zijn stoffig en je witte ruiterbroek en witte handschoenen zullen het geweten hebben. Gebruik een babydoekje om je zadel en hoofdstel stofvrij te houden.

Spullen in de stal

Met de Baby Wipes laat je een vieze borstel of je hele poetskist er in een mum van tijd weer als nieuw uitzien.

Laarzen poetsen.

Zijn je rijlaarzen vies? Gebruik dan een babydoekje om ze weer te laten glazen. Ideaal voor je de wedstrijdring in gaat.

Fotoshoot

Als je voor een fotoshoot even een doekje over je paard haalt, veeg je zo het laatste stofje van zijn vacht. Hij zal stralen op de foto.

Extra tips

  • Leg enkele babydoekjes in de vriezer en wrijf je na het paardrijden in de zonovergoten piste in als heerlijke verfrissing van je huid.
  • Stop een Seedlings Baby Wipes doekje In het ventilatieroostertje voor verfrissing in de wagen tijdens het naar huis rijden.

Belangrijk!

Paarden zijn edele en edelmoedige dieren waar we als mensen enorm veel aan te danken hebben. We durven dat wel eens vergeten. Verzorg ze goed.

Auteur: Ingrid De Buyst.

Ingrid is sociaal werker en aromaconsulent. Zij volgde cursussen aromacoach, essentiële olie voor baby's en talrijke workshops. Ze verslindt stapels boeken over de helende werking van essentiële oliën.

In haar vrije tijd is ze te vinden in haar tuin in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Haar kleinkinderen Lotte en Ellie zijn haar oogappeltjes. Je kan Ingrid vinden op Facebook en Instagram.