Doelgericht opbloeien met de Lentecatalogus 2024

Gepubliceerd op 5 april 2024 om 12:24

De voorjaarsgids 2024 van Young Living is een pareltje geworden. Hij kreeg als thema ‘Doelgericht opbloeien.’ De natuur komt tot leven en dat gaan wij ook doen. Je krijgt 10% korting op ieder product, 20% als je 2 stuks bestelt. Deze ontvang je bovenop de 24% korting die je ontvangt door bij mij te bestellen. Ik neem je graag mee om alle aanbiedingen te ontdekken.

Deze gids is geldig van 1 tot 30 april 2024 en zolang de voorraad strekt.

De lente is het seizoen van vernieuwing. Ga mee op een reis naar een bewuster leven op de kracht van de natuur voor jezelf, je kinderen en je dieren. De voorjaarsgids heeft heel wat te bieden voor je geest, je lichaam en je huis.

Voorjaarsgids: voor de geest

Ontdek zorgvuldig geselecteerde essentiële oliën die de zuiverste essentie van de natuur bevatten, zodat je de verbinding met jezelf en de wereld kunt verdiepen. Stem af op het ritme van de natuur en cultiveer zelfbewustzijn en bewuste reflectie. Wil je meer weten, sluit aan bij mijn gesloten facebookpagina ‘Aroma Welzijn Community’ of stuur mij een berichtje.

Wanderbliss diffuser Nieuw

De WanderBliss diffuser is een draagbare, ultrasone diffuser die je moeiteloos overal mee naar toe neemt. Hij is je bondgenoot voor een heerlijke picknick onder de bloeiende bomen, een gezellig samenzijn met vrienden in het park, voor een BBQ op het terras. Zelfs op reis hoef jij je favoriete oliën niet te missen.

Vervelende insecten zijn vanaf nu geen spelbrekers meer tijdens het tuinfeest. Geef hem mee aan je kinderen als ze op vakantie gaan bij familie of vrienden zodat ze niet langer geplaagd worden door heimwee. De diffuser heeft een handig formaat waardoor hij perfect past in de bekerhouder van de auto. Met wat Peppermint erin blijf je geconcentreerd tijdens lange afstanden en is een opspelende maag verleden tijd. Diffuse Lavender om nerveuze kinderen op de achterbank te kalmeren om zo veilig en volledig ontspannen je vakantiebestemming te bereiken. Vanaf nu kan je echt overal en in elk hoekje genieten van de verfrissende lentegeuren en van je deugddoende essentiële olie.

WanderBliss Diffuser AW

De diffuser is verkrijgbaar in saliegroen, een prachtige kleur die een mooie, aardse uitstraling geeft. Salie symboliseert niet alleen kalmte, natuur en groei, maar roept ook een gevoel van rust en verbinding met de aarde op.

De WanderBliss diffuser beschikt over Ledverlichting, kan zonder de USB-kabel 3 uur lang gebruikt worden, met USB-kabel loopt hij 5.50 uur (zonder tussenpozen) of 12 uur (met tussenpozen). Voeg simpelweg water en een paar druppels essentiële olie toe en geniet van je favoriete aroma.

Aroma Siez

Een blend speciaal ontworpen om lichamelijk ongemak te verzachten na een lange winter stilzitten. Aroma Siez heeft een verfrissend en kruidig aroma dat ontspanning geeft aan vermoeide, stijve en verkrampte spieren, veroorzaakt door sport of een zware krachtinspanning. Het kalmeert, verzacht en verlicht de spanning in het hoofd, de nek en de voeten die hier vaak mee gepaard gaat. De verzachtende, ontspannende maar ook stimulerende blend bevat 5 single oliën nl Basil, Marjoram, Lavender, Peppermint en Cypress. Aroma Siez ondersteunt het herstelproces van het lichaam, helpt bij het loslaten van spanning in het lichaam en de geest en geeft je meer zuurstof.

Aroma Siez is een olie die hoort bij de Raindrop Technique.

Aroma Siez AW

Bergamot

Een van mijn favoriete oliën. Deze single olie is afkomstig van de ‘Bella Vista Farm’ in Reggio di Calabria in Italië. De frisse, zoete, fruitige citrusgeur kan bekend voorkomen van de Earl Grey thee. Bergamot creëert een opbeurende en ontspannen sfeer. Weg donkere gedachten, onrust, angst en neerslachtigheid. Vermoeidheid en mentale uitputting maakt plaats voor meer focus, een beter humeur en bevordert het gevoel ‘go with the flow.’ Ik word er instant vrolijk van. Daarnaast is Bergamot een fijne olie voor de onzuivere en geïrriteerde huid en dankzij het citrusachtig aroma een populaire geur in de parfumindustrie. Maar deze topper is ook een perfecte aanvulling in veel zomerse gerechten omwille van zijn frisse, complexe citrussmaak. Yep, je leest het goed. Young Living heeft als enig bedrijf ook essentiële oliën die goedgekeurd zijn als voedingssupplement. Mooi meegenomen toch.

Bergamot AW

German Chamomile

Onze echte Duitse kamille heeft een zacht, bloemig aroma met een vleugje fruitigheid van appels. Iedereen kent de kamillethee die rustgevend, kalmerend en ontspannend is. Mijn oma dronk hem vaak om een goede nachtrust te bevorderen. Als je weet dat essentiële oliën 70 maal krachtiger zijn dan kruiden dan hoef ik je niet te vertellen dat German Chamomile zeker hiervoor kan ingezet worden. Het is een van de zachtste essentiële oliën waardoor die ook voor kinderen geschikt is. Op mentaal en emotioneel vlak balanceert de olie onze emoties. Prikkelbaarheid, mentale spanning worden afgevlakt en de olie brengt ons terug in het hier en nu. Omwille van de ondersteuning bij het loslaten van spanning in het lichaam is de olie ook een aanrader om zowel spieren, gewrichten en de spijsvertering te ondersteunen.

German Chamomile AW

German Chamomile neutraliseert toxische bacteriële stoffen , is helend voor de beschadigde huid, bevordert een jeugdige uitstraling en vervaagt littekens. Ideaal voor onze tieners die vaak complexen hebben over hun acne. Deze olie heeft een blauwe kleur. Als je ze aanbrengt op de huid ga je er uit zien als een blauwe smurf maar geen nood, het blauw verdwijnt van zodra de olie is opgenomen door je huid.

Juvaflex

De lente is het ideale seizoen om te ontgiften. De lever is het grootste interne orgaan van het lichaam en de belangrijkste ontgifter en kan ook wat extra ondersteuning gebruiken. Zelfs de gifstoffen in de lucht die we inademen worden door de lever gezuiverd, inclusief chemicaliën uit spuitbussen, verf, insectensprays en andere wijdverspreide chemische vervuiling waarmee we in onze omgeving worden geconfronteerd. Alles wat we eten, drinken, inademen of wat via de huid binnenkomt wordt door de lever gefilterd. Maar die filters moeten worden gereinigd en gereJUVAneerd. De kruidige, aardse, licht zoete Juvaflex is een aanrader hiervoor. De blend bevat oliën zoals Fennel (venkel), Geranium, Rosemary (rozemarijn), Blue Tansy (blauwe boerenwormkruid) en Helichrysum. Allemaal krachtpatsers met zuiverende en verkwikkende eigenschappen voor lichaam en geest. Iedereen kent het gezegde ‘Er ligt iets op mijn lever.’ Juvaflex helpt woede, frustratie en haat te verzachten. Juvaflex+ is goedgekeurd als voedingssupplement.

Juvaflex AW

Lushious Lemon

Lushious Lemon is dé blend die met zijn verkwikkende, krachtige geur je huis vult met vrolijkheid.

Deze blend bevat de vrolijke citrusnoten van Lemon (citroen) en Lemon Myrtle (citroenmirte), de frisse en bloemachtige geur van Ylang Ylang en de koele, uitnodigende geur van Spearmint (groene mint) en de Eucaluptus Globulus. Diffuse deze blend om je gasten warm te verwelkomen of om vervelende geurtjes te verdrijven of het beddengoed te verfrissen. Breng hem aan op de huid in een verfrissende gezichts- en lichaamsscrub om je huid te laten stralen of draag hem als parfum zodat je er de gans dag goed gemutst en ontspannen bij loopt. Voeg Lushious Lemon toe aan je bad- of douchegel voor een energiek en zorgeloze start van de dag. Doe een paar druppels op de droogballen in de droogkast en ik garandeer je dat je wasgoed nog nooit zo fris zal geroken hebben. Het aroma van Lushious Lemon ruikt alsof je door een citrusplantage wandelt. Als je daar niet vrolijk van wordt.

Lushious Lemon AW

Voorjaarsgids: voor het huis

Maak van je huis een natuurlijk toevluchtsoord met behulp van zachte, effectieve schoonmaakmiddelen die uitsluitend plantaardige ingrediënten bevatten en verrijkt zijn met onze alom legendarisch bekende Thieves blend. Leid een bewust leven en creëer een veilige plek door middel van bewuste keuzes en handelingen. Vaak zijn onze poetsproducten de oorzaak van jeuk, irritatie en roodheid bij zowel mens als dier.

Thieves

Thieves was mijn allereerste essentiële olie die ik aankocht bij Young Living en ik was meteen verkocht. Thieves was voor mij het begin van alles en zoveel flesjes essentiële oliën later, staat deze blend nog steeds op nummer 1. Ik ben er zeker van dat je, alleen al bij het ruiken van zijn warme uitnodigende geur van versgebakken koekjes, verliefd zal zijn. ‘Het ruikt zo heerlijk oma’ zeggen mijn kleindochtertjes. De combinatie van citroen-, kruidnagel-, kaneelschors-, eucalyptus radiata- en rozemarijnolie maakt Thieves tot een zuiverende en reinigende krachtpatser.

De blend is wetenschappelijk geëvalueerd in een universitair onderzoekslaboratorium en doodt 99.96% van de vervelende rondzwevende ziektekiemen. Van zodra ik mij wat sip voel breng ik die aan onder mijn voeten of langs de ruggengraat en geloof het of niet: sindsdien ben ik niet langer een doktersklant.

Thieves AW

Thieves gebruik ik ook veel bij de paarden. Iedereen met paarden zal weten dat deze krachtige dieren vaak energiek uit de hoek kunnen komen waardoor er altijd hier en daar wel een schrammetje of wondje is. Thieves is dan mijn redder in nood om erger te voorkomen. Iedere paarden- of hondeneigenaar zou Thieves bij de hand moeten hebben. Van hoefbleinen tot vervelende plekjes op de huid: Thieves is een lifesaver. Met zijn pittig, geruststellend en opbeurend aroma is Thieves zeer verwarmend? Deze blend geeft veiligheid bij onzekerheid of angst en zorgt voor nieuwe energie.

Lees zeker eens mijn blog over ‘Hoe Middeleeuwse dieven ons vandaag tot nut zijn.’

Thieves ®Foaming Hand Soap Refill

Thieves Foaming Hand Soap is een 100% natuurlijk reinigende, schuimende handzeep. Deze handzeep reinigt niet alleen maar beschermt en hydrateert tevens ook de huid. De geur is warm, kruidig en verfrissend met hints van citrus en kruidnagel.

Thieves Foaming Hand Soap Refill (946 ml) is de navulverpakking van onze Thieves handzeep.

Je vult een zeepflacon met schuimkop voor 1/3 met deze zeep en vult de rest aan met gedestilleerd water. Je krijgt een heerlijk ruikende en schuimende zeep die vriendelijk is voor de huid zonder te moeten inboeten aan de zuiverende werking. Ook goed voor de portemonnee want deze handzeep is super zuinig in gebruik. Heb je last van droge, gevoelige handen dan is Thieves Foaming Hand Soap Refill zeker een aanrader. Bedank mij later.

Thieves Foaming Handsoap Refill AW

Thieves® Fruit & Veggie Soak

Heb je ooit in de supermarkt al eens mensen gadegeslagen aan het groeten- en fruitkraam? Je al vast en zeker gemerkt hebben dat heel wat mensen de producten vastnemen, betasten, er eens aan ruiken, soms op de grond laten vallen en ze dan gewoon terug in het rek leggen. Niet erg hygiënisch, als je het mij vraagt. Om niet te spreken van al de overige rotzooi die op de groeten en het fruit zit. Producenten vernevelen namelijk stoffen op groenten en fruit om ze te doen glanzen en ze langer te bewaren.

Om deze reden ontwikkelde Young Living de Thieves Fruit & Veggie Soak, een volledig natuurlijk, plantaardig, 100% biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk product dat geschikt is om je verse groenten en fruit te reinigen van chemische resten, vuil en sprays vooraleer je ze consumeert. Het neemt niet veel tijd in beslag, is supereffectief, haalt de oorspronkelijke hartelijke smaak van de groenten en het fruit naar boven en het verbetert de houdbaarheid.

Thieves Fruit & Veggie Soak AW

Geniet dankzij Thieves Fruit & Veggie Soak van groenten en fruit zoals de natuur het bedoeld heeft! Dit product is zeer geconcentreerd voor langdurig gebruik. Perfect voor het voorbereiden van maaltijden of het schoonmaken van grote hoeveelheden groenten en fruit. Voeg een kleine hoeveelheid Thieves Fruit & Veggie Soak toe aan een bak water, leg de groenten en het fruit erin, laat even inweken en spoel af met water. Nu kun je genieten van schone groenten en fruit. Smakelijk!

Thieves® Household Cleaner

Heb jij ook een kast vol reinigingsproducten? Ik in elk geval wel: een bus om te dweilen, een bus om te ontkalken, eentje om de spiegels te poetsen … Maar sinds ik de Thieves Household Cleaner gebruik is dat verleden tijd. Deze is zo veelzijdig en krachtig dat ik er alle klusjes in en rond het huis mee aankan. Sindsdien gebruik ik enkel en alleen nog deze krachtpatser. Dit natuurlijk schoonmaakmiddel is een veilig alternatief voor de gangbare schoonmaakmiddelen zonder schadelijke ingrediënten die een risico voor onze gezondheid vormen. Een ½ dopje tot één dopje is al voldoende om zelfs hardnekkige vlekken te verwijderen. Het is bovendien kind- en diervriendelijk.

Verdun in een spuitfles of emmer of gebruik onverdund voor extra kracht.

Thieves Household Cleaner AW

Wat doe ik ermee?

  • Het reinigt, ontsmet en ruikt lekker. Veilig voor honden- en kattenpootjes.
  • Ramen en spiegels poetsen. Ze blinken als nooit tevoren.
  • Mijn oven en dampkapfilter ontvetten.
  • Vuile vlekken verwijderen op mijn deuren en kastdeuren mee. Met honden in huis hangt er soms wel wat huidsmeer op de deuren.
  • Muurtekeningen van de kindjes verwijderen.
  • Speelgoed reinigen en ontvetten.
  • Mijn bril poetsen.
  • Mijn koelkast verfrissen.
  • Kalkaanslag verwijderen op kranen, in het bad of de douche.
  • Groene aanslag op het terras verwijderen.
  • Wondjes bij paarden en honden ontsmetten.
  • Ik doe hem in mijn wasproduct. Super als je hondendekentjes moet wassen en ontsmetten.
  • Ik maak er een vlekkenverwijderaar mee.
  • Ik maak er toiletblokjes van.
  • Ik maak er handgel mee.

Ik garandeer je dat je geen andere allesreiniger meer wilt en hij kost veel minder dan de commerciële producten omdat hij zo geconcentreerd en zuinig is.

Lees zeker mijn blog over ‘Lenteschoonmaak met essentiële oliën’ om te ontdekken hoe ik hem gebruik.

Thieves® Laundry Soap

Thieves Laundry Soap is een plantaardig, ultrageconcentreerd en krachtig vloeibaar wasmiddel op basis van natuurlijke enzymen en verrijkt met essentiële oliën om je kleding effectief te reinigen en fris te houden met een lichte citrusgeur. Dit natuurlijk wasmiddel, zonder schadelijke chemicaliën, maakt gebruik van de kracht van vlekbestrijdende enzymen en onze kenmerkende Thieves essentiële olieblend aangevuld met Bergamot. De natuurlijke enzymen bestrijden vuil, vlekken en sterke geuren zodat je kledij werkelijk proper is zonder enig chemisch of synthetisch residu achter te laten.

Thieves Laundry Soap bevat namelijk geen SLS (natriumlaurylsulfaat), kleurstoffen, petrochemicaliën, formaldehyde, fosfaten, synthetische parfums, chloor en optische witmakers. Hierdoor is het wasmiddel geschikt voor de gevoelige huid, veilig en zacht voor wasgoed van je pasgeboren baby, je kinderen en je huisdieren én is milieuvriendelijk.

Thieves Laundry Soap AW

Thieves Laundry Soap is geschikt voor alle soorten wasmachines, gekleurde was, witte was en fijne was. De verpakking van 946 ml is krachtig genoeg voor 21 wasbeurten wat dit product niet alleen effectief maar ook kostenefficiënt maakt. Thieves Laundry Soap is echter zo geconcentreerd dat je van 1 bus 3 bussen kan maken. Je bekomt dan 63 wasbeurten. Thieves Laundry Soap mag je ook puur en rechtstreek op hardnekkige vlekken doen. Thieves Laundry Soap is veilig voor dieren en zelfs aan te raden. Gebruik deze voor het wassen van paarden-, zadel, hondendekentjes en kussens. Het zal je dieren vervelende jeuk, krabben en schuren en huidirritatie besparen. Test deze zeker eens uit.

Thieves® Washing Up Liquid

Thieves Washing Up Liquid is een afwasmiddel met een frisse citrusgeur geformuleerd op basis van natuurlijke ingrediënten verrijkt met essentiële oliën zoals Bergamot en gecombineerd met Young Living's kenmerkende Thieves blend. Dit afwasmiddel maakt de vaat stralend schoon zonder gebruik te maken van sulfaten, synthetische kleurstoffen en geurstoffen die in veel afwasmiddelen voorkomen. De zachte maar krachtige formule van Thieves Washing Up Liquid is sterk tegen vet en vuil maar zacht voor de handen, het voorkomt uitdroging van de huid en laat geen agressieve chemische resten achter op de vaat. Het afwasmiddel is zuinig in gebruik vanwege de sterke antibacteriële werking en kan veilig gebruikt worden om babyflessen en eet-en drinkbakken van honden en paarden te reinigen. Thieves Washing Up Liquid is een uitstekende keuze voor een sprankelend schone vaat en een waardevolle toevoeging aan jouw natuurlijke levensstijl.

Thieves Washing Up Gel AW

YL Laundry Collection

De charmante YL Laundry Collection bestaat uit een metalen schoonmaakmand met stevig houten handvat, een glazen sprayfles voor linnengoed, een glazen fles voor wasverzachter en vijf ringen van cederhout. Deze cederhouten ringen hang je gewoon over je kapstokken om motten en insecten te weren in de kleerkast. Het legen van een overvolle wasmand is dankzij deze collectie niet langer een karwei maar een plezier!

YL Laundry Collection AW

Schrobborstel

Deze multifunctionele schrobborstel van natuurlijk bamboe past mooi in de hand, zodat je elke schoonmaakklus makkelijk en zelfverzekerd kan aanpakken.

Schrobborstel AW

Voorjaarsgids: voor het lichaam

De toevoeging van essentiële oliën aan voedingssupplementen heeft naast hun eigen werking ook het voordeel dat het de biobeschikbaarheid van het voedingssupplement gaat verhogen. Onderzoeken hebben uitgewezen dat je lichaam van een “gewoon” natuurlijk voedingssupplement slechts 42% opneemt. Van een voedingssupplement verrijkt met essentiële oliën neemt je lichaam al 64% op binnen de 30 minuten en 86% binnen het uur. Een groot verschil!

Lees ook mijn blog ‘Waarom “essentiële voedingsstof” beter is dan “voedingssupplement.”’

BLM

BLM staat voor botten, ligamenten en spieren en is een uitstekende aanvulling om je mobiliteit en flexibiliteit te verbeteren en bewegingsongemakken te verlichten. Uiteraard is het voedingssupplement verrijkt met een essentiële olie. Clove (kruidnagel) bevat als hoofdbestanddeel eugenol. Als ik je vertel dat eugenol jarenlang door tandartsen werd gebruikt om tandvlees te verdoven en omwille van zijn pijnstillende werking bij kiespijn, is het meteen ook duidelijk wat het in BLM doet. Verder bevat BLM glucosamine, Collageen type II, MSM en mangaancitraat.

Glucosamine produceert voedingsstoffen die betrokken zijn bij de opbouw van pezen, ligamenten, kraakbeen en gewrichtsvloeistof.

BLM AW

Collageen type II vermindert oxidatieve schade aan gewrichten, ontstekingen en verbetert de  flexibiliteit van de gewrichten waardoor fysieke inspanningen en het comfort van bewegen aangenamer wordt.

MSM, natuurlijke zwavel, herstelt de flexibiliteit van celmembranen, vermindert gewrichts- en spierongemakken, vermindert ontstekingen in het lichaam aanzienlijk en remt de afbraak van kraakbeen.

Mangaancitraat ondersteunt de gezondheid van de botten, de antioxiderende activiteit, een gezond beheer van de bloedsuikerspiegel en de stofwisseling.

Het zal ondertussen wel duidelijk zijn dat al wie botten, ligamenten en spieren heeft, baat heeft bij dit voedingssupplement.

Golden Tumeric

Golden Tumeric is een poeder waarvan je een heerlijke drank kan maken met een mango en rozensmaak. Het bevat kurkuma, oplosbare tapiocavezels en is verrijkt met essentiële oliën zoals Frankincense (wierook), Ginger (gember) en Lime (limoen). Het combineert dus de voordelen van hoogwaardige kurkuma, prebiotica en hoogwaardige essentiële oliën. Het drinken van één glas kan zowel een gezonde spijsvertering als je darm-hersenas ondersteunen.

Waarschijnlijk ken je kurkuma wel. Het is een weldaad voor je gezondheid. Het geeft je immuunsysteem een boost, ondersteunt je gewrichten, ligamenten, botten en spieren, verbetert de mobiliteit, stimuleert het herstel na het sporten, helpt je spijsvertering een handje mee, houdt je hersenen fit en bevordert een kwaliteitsvolle slaap.

Golden Tumeric AW

Kurkuma is in vele vormen op de markt maar opdat het zou opgenomen worden door ons lichaam moet men er zwarte peper aan toevoegen. Zo niet heeft de inname van kurkuma geen enkele zin. Het grote verschil met onze Golden Tumeric is dat je er helemaal geen zwarte peper hoeft aan toe te voegen. Young Living heeft gekozen voor een optimaal natuurlijk kurkuma-ingrediënt dat volledig oplosbaar is in water, een hoge potentie heeft bij een lage dosering en vrij is van synthetische dragers. Hierdoor en dankzij de essentiële oliën, wordt de efficiëntie en de opname door ons lichaam (biobeschikbaarheid) in deze vorm met 24% verhoogd. Golden Turmeric van Young Living levert dezelfde hoeveelheid kurkuma als een concurrerend product op de markt met een veel hogere dosis. Golden Tumeric is vloeibaar goud.

Sulfurzyme

Sulfurzyme bevat een unieke mix van Ningxia gojibessen-fruitpoeder en MSM. Hierdoor is Sulfurzyme het meest effectieve MSM-supplement op de markt.  

MSM is een van nature voorkomende organische vorm van zwavel in de voeding die ons lichaam elke dag nodig heeft.  Zwavel is de op twee na grootste voedingsstof in het menselijk lichaam en wordt aangetroffen bij alle levende wezens. We vinden zwavel onder andere in vis, vlees, eieren, spinazie, uien en amandelen. Door uitputting en chemische belasting van onze landbouwgronden en door voedsel te verwarmen verdwijnt deze natuurlijke zwavel uit onze voeding.

Sulfurzyme AW

Zwavel versterkt de gewrichten, ondersteunt het immuunsysteem en de stofwisselingsfunctie, de bloedsomloop en de gezondheid van botten, is essentieel voor een mooie huid, glanzend en dik haar en sterke nagels en verkort de recuperatie van gewrichten en spieren na een inspanning.

Gojibessen zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten, versterken het immuunsysteem, verbeteren de gezondheid van de ogen, ondersteunen de darm- en de  leverfunctie, reguleren de bloedsuikerspiegel, dragen bij aan een gezonde huid en vertragen het verouderingsproces. Gojibessen verhogen de biobeschikbaarheid of de opname door het lichaam van MSM.

Voor mij is Sulfurzyme een onmisbaar voedingssupplement dat mijn huid een gezonde uitstraling geeft en mij meer vitaliteit en energie bracht. Ondertussen heb ik er ook al veel honden en paarden met huidproblemen mee geholpen. Bijten aan de poten, voortdurend krabben of schuren en kale plekken in de vacht behoren dan voorgoed tot het verleden.

Super C

Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, staat bekend als een van de belangrijkste wateroplosbare vitamines. We hebben dagelijks een bepaalde hoeveelheid nodig omdat overtollig vitamine C ons lichaam verlaat via urine. Aangezien ons lichaam geen vitamine C kan produceren, moeten we het uit onze voeding halen.

Waarom is vitamine C zo belangrijk? Het heeft tal van voordelen, waaronder het versterken van ons immuunsysteem, het verminderen van vermoeidheid, het ondersteunen van ons cardiovasculair systeem en het bevorderen van een stralende huid en sterke botten. Vitamine C speelt ook een rol bij wondgenezing, het zenuwstelsel, een heldere geest en gezonde ogen. Bovendien bevordert het de opname van ijzer in ons bloed, wat essentieel is voor de verspreiding van zuurstof door ons lichaam.

Super C AW

Belangrijke bronnen van vitamine C zijn groenten, fruit en aardappelen. Het is echter een uitdaging om voldoende vitamine C binnen te krijgen, vooral omdat veel van deze producten tegenwoordig lange tijd onderweg zijn voordat ze onze tafel bereiken en mogelijk zijn behandeld met conserveermiddelen.

Daarom is Super C van Young Living een uitstekende keuze. Het biedt alle voordelen van vers fruit, verrijkt met essentiële oliën zoals Orange, Tangerine, Grapefruit, Lemon en Lemongrass, wat de biobeschikbaarheid verhoogt. Super C bevat niet alleen vitamine C, maar ook mineralen zoals calcium, zink, mangaan en kalium, evenals citrusbioflavonoïden, rutine bloemknoppoeder en cayenne fruitpoeder.

Het gebruik van Super C is eenvoudig. Neem bij voorkeur voor de maaltijd één tablet voor dagelijks onderhoud. Voor een boost kunnen 2 tot 3 tabletten per dag worden ingenomen, verdeeld over verschillende momenten. Super C wordt geleverd in een verpakking van 120 tabletten, is glutenvrij, plantaardig en geschikt voor veganisten, en bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen of conserveermiddelen.

Super Vitamin D

Vitamine D is een onmisbare vitamine voor onze gezondheid die helpt bij het behoud van een gezond immuunsysteem, bijdraagt tot het behoud van sterke botten en tanden en van belang is voor de spieren en gewrichten.

Vitamine D is noodzakelijk om Calcium op te nemen. Zonder vitamine D heeft extra calcium innemen weinig zin. In tegenstelling tot de meeste andere vitamines is niet je voeding, maar de zon de grootste leverancier van vitamine D. Het leeuwendeel ervan wordt aangemaakt in je huid onder invloed van UV-straling uit zonlicht. In België hebben wij sowieso al weinig zonlicht maar er spelen nog andere factoren mee die voor een tekort aan vitamine D kunnen zorgen. Bijvoorbeeld, wanneer we ons bedekken met kleding tijdens buitenactiviteiten, gebruikmaken van zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor of als gevolg van het dunner worden van de huid naarmate we ouder worden of door het dragen van een zonnebril. Mensen met een donkere huidskleur of die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen, lopen ook een verhoogd risico op een vitamine D-tekort.

Super Vitamin D  AW

Onze vitamine D is van nature afkomstig van duurzame korstmos, een plant die voorkomt in Noord-Amerika, Scandinavië en Azië en van oudsher gebruikt wordt in traditionele Europese geneeskunde.

Super Vitamin D bevat enkel natuurlijke en plantaardige ingrediënten en is dus ook geschikt voor veganisten. Dit voedingssupplement is verrijkt met de essentiële oliën zoals Melissa en Lime.

Melissa (citroenmelisse goed voor hart en vette huid, werkt kalmerend) en Lime (limoen reinigt en stimuleert de lymfe en bevordert de spijsvertering, werkt opbeurend en verkwikkend).

Door de toevoeging van de essentiële oliën wordt de vitamine D veel vlugger door het lichaam opgenomen. De heerlijk geurende, oplosbare tabletten plaats je gewoon onder de tong en kauw je na enig smelten weg.

Ik hoop dat jullie na het lezen van deze uitleg een beter inzicht hebben gekregen over hoe jij je lichaam en geest op een natuurlijke manier kan ondersteunen. Over hoe belangrijk het is voor onze kinderen en huisdieren om natuurlijke poetsmiddelen te gebruiken. Loop je ergens tegenaan of heb je vragen, je mag mij steeds contacteren en ik stel voor jou een persoonlijk begeleidingsplan op.

En voor nu, geniet van de eerste zonnestraaltjes en van elkaar.

Liefs Ingrid.

Auteur: Ingrid De Buyst.

Ingrid is sociaal werker en aromaconsulent. Zij volgde cursussen aromacoach, essentiële olie voor baby's en talrijke workshops. Ze verslindt stapels boeken over de helende werking van essentiële oliën.

In haar vrije tijd is ze te vinden in haar tuin in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Haar kleinkinderen Lotte en Ellie zijn haar oogappeltjes. Je kan Ingrid vinden op Facebook en Instagram.